Gula Huset; Grävtajm och kaos

Nyss såg det så fint och städat ut 😉 men nu ska här bli geggigt och kladdigt 🙂

Eftersom vi önskar en takhöjd på 2,20 började vi med att gräva under betongväggen så att vi kunde förstärka med ny betong under, sakta men säkert. Men, men vi tog nog lite för mycket i taget för….

… Hjääääälp, det raaaasaaaar 😦 Mycket oro bland alla oss inblandade, ingen armering i grunden så långt ögat kan se. Vad kommer att hända? Sättningar? Kommer hela huset att rasa? Vad har vi ställt till med, vad ska farmor och farfar uppe i himlen säga? Voine, voine…

Så nu fick allt annat omprioriteras och projekt; ”Uppbyggnad, hoppas att allt ska gå bra” startas. Den gamla, fina dörren som ni ser nedan fick offras… och där bakom ser ni hur lecablock börjar bygga upp en ny vägg, armerad denna gång 🙂 Kanske det var ”bra” att detta hände, då denna del av huset är byggd på lermark som inte är det bästa underlaget för ett hus har jag fått veta.

Inomhus sker detta på ungefär samma gång

1. Relaxrummet – En dörr har öppnats så vi kan ta oss in i källaren utifrån, bakom huset. Ganska svårt att våga hoppas att det ska bli något av det hela, geggamojja är allt jag ser just nu.

2. Lekrummet – Här har vi öppnat upp för ett fönster och öppnat upp en dörr för ett maskinrum som behövs här. Här har väggen med lecablock hunnit bli klar, det var här det rasade.

3. Bastun – Bild från relaxrummet in i bastun med maskinrummet i bakgrunden. Här ska golvet bara sänkas så att det blir ca 2m i tak, skönt, då det inte blir lika geggigt.

4. Hallen – Här vågar vi inte gräva ur så mycket på grund av rasrisken så vi tar beslutet att det får räcka med 2 meter i takhöjd.

Här ser ni öppningen till dörren från utsidan och nu åker den gamla pannan ut, den behövs inte längre. Jippie 🙂

Måste ju visa i vilken del av Sverige vi befinner oss i, våra vänner inspekterar bygget

Bygget går vidare, än så länge ingen inredning men i mina tankar är det redan färdigt, trots geggamojjan. Vad får ni för tankar? Dela gärna med er 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s