Ljust och fräscht i Armasjärvi ;)

Nytt projekt på gång i gula huset där min farmor och farfar bodde när jag var liten. Själv bodde jag där i nästan ett år precis efter gymnasiet, det var såå mysigt. Min kära syster har också bott där och det är nog hon som älskar att vara där mest av alla. Nu ska vi fixa badrummet som byggdes i början av 80-talet, det är dags nu att göra det lite ”ljust och fräscht” 😉 Jag och Sofi från SoFint ska tillsammans se till att det blir just så men vi vill ha er hjälp också 🙂

Såhär ser det ut i dag, ett badrum på cirka 4 kvm, där även en tvättmaskin försöker få plats. Ja ni ser att behovet av ljust och fräscht finns 🙂 Hur ska vi göra? Vi har pratat om lantlig stil. Vad ser ni framför er? Förslag emottages tacksamt på kakel, tvättställ, blandare, ja allt som hör ett badrum till, inredningsdetaljer, hyllor och så vidare.

Det här förrådet ligger precis bredvid badrummet och vi överväger att ta upp väggen och göra ett stort badrum så att vi får plats med en arbetsbänk för tvättmaskin, kanske en tvättho och hyllor längs en hel vägg. Samt en sittplats med ett bord och två stolar av något slag. Vet att det finns fördelar med att ha separat tvättstuga och badrum men tycker att båda då blir för små och pluttiga. Vad tycker ni?

Den här lilla toaletten behöver också fräschas till innan den hinner bli modern igen 😉 Jag rev upp plastmattan och fann ett trägolv under 🙂 Nu funderar vi på om det ska få vara kvar om vi låter slipa och lacka det. Är det någon som vet om man kan/får ha trägolv i en toalett? Tror ni det blir snyggt att bara låta spackla väggarna lite och måla dem istället för att kakla? Så att det ser lite slitet ut, lite samma stil som trägolvet. Syster Jessika såg ett snyggt udda kakel från butiken Turqoise i Stockholm som vi kan sätta ovanför tvättstället. Vad tycker ni? Bilden har jag fotat från ett urklipp ur en inredningstidning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallen ska också fixas och här vill vi framför allt ha tips om tapeter. Vad tycker ni passar till ett hus byggt på 30-talet, där farmor och farfar har bott och våra minnen av dem ska spegla huset idag. Den här delen byggdes i och för sig ut på 80-talet men allt känns farmor och farfar.

Allt ska vara klart till påsk, tur att vi är två som gör det här plus att vi ska anlita hantverkare. Kom nu med tips så blir vi så glada så 🙂 Önskar alla en otroligt härlig dag 🙂

Annonser

One thought on “Ljust och fräscht i Armasjärvi ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s